Израел и Хамас преустановиха огъня в района на ивицата Газа тази

...
Израел и Хамас преустановиха огъня в района на ивицата Газа тази
Коментари Харесай

След примирието: лица и пейзажи от Газа

Израел и Хамас преустановиха огъня в региона на линията Газа тази нощ в 2 часа локално време. Това бяха най-ожесточените конфликти в региона от години, безапелационни са международните медии. 

До помирение се стигна след като Съветът за национална сигурност към израелското държавно управление е одобрил прекратяването на огъня в спора с радикалните палестински групировки в Газа. 

В публично известие, се споделя, че прекратяването на огъня ще е " по едно и също време и абсолютно ". Решението идва откакто американският президент Джо Байдън призова израелския министър председател Бенямин Нетаняху да търси деескалация на напрежението.

Групировките Хамас и " Ислямски джихад " също оповестиха преустановяване на военните дейности.

Бомбардировките против Газа продължиха 11 денонощия. Тяхното начало бе поставено в отговор на изстрелването на хиляди ракети против израелска територия. Жертвите от кървавите сблъсъци достигат близо 250 души, като основна част от тях са от палестинска страна.

Кадрите от линията Газа, които доближиха до нас през последните дни и тези от последните часове са радикално разнообразни. Видяхме съсипия, обезсърчение, гибел и боязън. Сега виждаме усмивки, обятия, флагове и вяра. 

Разгледайте цялостната палитра от човешки страсти, събрана в нашата изложба.

 
Млади евреи от цяла Европа приканват за мир
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР